Banan i Frankrike

Banan här i Frankrike ät 80 km lång och består av tre prov.

Första provet är ett crossprov som startar ganska öppet på en jordig och grusig åker med små hopp som som verkar ha varit där tidigare, som en gammal bana eller liknande. Efter att ha kört en stund på åkern så kör man av och kör en stund i skogen där det är lite sten, rötter och någon uppförsbacke men annars ingenting speciellt innan man kommer ut på åkern igen. Provet är väldigt kantig i svängarna (90 och 180 graders svängar) vilket gör att man måste jobba väldigt mycket med cykeln för att få till det. Tror det tar ungefär 7 min att köra.

Andra provet är ett extremprov som inte är så mycket extrem med bemärkelsen hinder eller liknande. Däremot går det extremt mycket på skrå vilket ger provet dess karaktär. Man kan nästan säga att det är lite som ett crossextrem. Provet går på ett ganska öppet område så att man ser mycket av det. Det finns några backar och underlaget är ungefär desamma som på crossprovet om än med lite mer större stenar.

Tredje och sista provet är ett enduroprov som är väldigt platt. Det startar och går rakt på en grusväg med någon chikan här och där. Därefter svänger den ner på en ca 2-3 meter bred stig. Den stigen kör men nedför som på en cerpentinväg innan den vänder om och så är det på samma sätt uppför. Raksträckorna är ganska långa så det går väldigt fort men samtidigt är det rötter och annat att se upp för så gör man fel där så är det bara att tacka för sig och åka hem! I det stora hela är det bara att våga på detta prov och lite på fjädringen. Provet kommer ta ungefär 7 min att köra.

Samtliga prov ser väldigt roliga ut och jag tror att det kommer bli kul att köra! 

24 Mar 2016

Välkommen

Välkommen till www.tsracing.nu.

Facebook

 

 

 

 

 

 

 

         

 

 

          

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.    (klicka här för att förlänga premium)