EM Finland

Nu är anmälan och besiktningen gjord inför EM i Finland, igår var jag ute och testkörde på en gropig liten slinga som kändes helt okej ändå.

Proven här består av två enduroprov och ett crossprov, varav första enduron är lite bökigare och de andra två är riktigt snabba!

Första enduron är ganska smal med en del rötter och stenar. Det är ganska mycket bök så det kommer inte att gå så värst fort jämfört med de andra proven. Det är några knixigare backar, en myr och lite annat som man måste se upp för så man inte kör fast eller slår omkull. På ett ställe där det är ganska brett gäller det att välja rätt spår då det är två ganska djupa, kladdiga spår med något som liknar en ås emellan. Hamnar man fel där är det lätt att tappa en hel del tid.

Crossprovet består till 85% av sand. Den börjar på en crossbana innan den svänger av och fortsätter på breda sandstigar en bra bit. På ett ställe svänger man ner mellan träden och där är det lite smalare innan några hundra meter innan det åter blir brett med sand igen. Väl tillbaka på crossbanan igen kommer det några extremhinder i form av en stenbacke, en bädd av cementklossar, en stenbädd och stockar som hinder, i kurvor och som uppgång på ett hopp. Ska bli riktigt skoj faktiskt!

Andra enduron är även den väldigt snabb! den börjar med att vara väldigt bred men varierar sedan mellan att vara bred och lite smalare i skogen. På flera ställen både i början, på mitten och i slutet är det långa raksträckor på vägar eller kalhyggen som är helt släta och där är det bara att hålla fullt! Det knixigaste på det här provet är nog mot mitten där vi ska köra upp och ner för ett trailberg. Upp ska det inte vara några problem trots stenhällar och rötter men ner har de bandat om så att det blir lite skrååkning. Tror dock inte att det heller ska vara några större problem, måste bara se upp för några utstickande stenar så de inte tar i bromsskivan. Provet slutar med flera långa raksträckor innan mål.

Tror att alla proven är ganska lika långa och kommer ligga kanske runt 7-10 min per prov. Det ska bli riktigt skoj med både det lite snabbare och det bökigare då jag tror att det här kommer passa mig rätt bra! Som det ser ut nu ligger jag 2a i serien med 5 poäng upp till ledaren så det är mycket som står på spel! Jag ska göra mitt bästa för att hamna överst i tabellen så håll tummarna och heja på mig i helgen!

7 Aug 2015

Välkommen

Välkommen till www.tsracing.nu.

Facebook

 

 

 

 

 

 

 

         

 

 

          

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.    (klicka här för att förlänga premium)