EM Lettland

Då var det dags igen! I tisdags åkte jag över med båten till Lettland där 3e deltävling i EM går av. Jag har sedan i onsdags varit ute och gått och sett på proven som jag körde idag.

Det är 3 st prov, två riktigt tunga men fina sandbanor som det fått till väldigt bra. Jag själv skulle kallar dem mer för 2 crossprov.  

Första provet är mycket i skogen med en ca 2m bred sandslinga, men går även in på en gammal övergiven crossbana. Provet går väldigt fort i börja men mot mitten och slutet kommer det flera jobbiga hårnålsböjar så det blev lite svårt att få till bra svängar med 450n. Förövrigt tog denna sträcka ca 3.5 min att köra.

Prov två var mest tung sand och gick i en grus/sandgrop. Det var lite mindre hårnålsböjar på detta prov och det innehöll även andra material. Bitvis var det asfaltsväg, hårdare grusunderlag och nån lång däck trave som vi var tvungna och köra över. Provet tog dryga 4min att köra.

3e provet låg också i en grusgrop och hade  betydligt hårdare material än de andra proven. Här var det mer sten, grus, lite flera backar och lite skrååkning samt lite i vatten. Riktigt fint prov som även detta var kort men innehöll mycket och hade en hel del att bjuda på. Provet tog ca 5 min att köra. 

Dagen idag har flutit på helt okej. Jag slutade som 2a i klassen, 6a totalt och har hållit mig på benen, dock har jag gjort lite många små misstag samt fått en del motorstopp Det har varit svårt och hitta rätt med lutningen på framgaffeln under dagen eftersom proven är rätt varierade med allt från långa, fina kurvor till tighta. 

Efter första varvet låg jag 5a i klassen med 5 sek upp till andraplatsen och under hela dagen fortsätte tiderna att vara tighta. När jag skulle ut på sista varvet fick jag höra att jag hade 3sek upp till 3an så jag visste att pallplats för dagen var inom räckhåll. Efter första provet hade jag lyckats köra in de 3 sekundrarna på han framför och vi låg på samma sekund ut på andra provet. Jag lyckades ta lite flera sekunder och kände att nu kunde det gå vägen!

Ute på servicen fick jag veta att jag var 7 sekunder före och hade 10 sek upp till 2an. Eftersom det hade kommit bra med regn just på de hårdare provet så tänkte jag att det är bättre att köra lite på säkerhet än att försöka chansa och kanske gå omkull. På provet var man som bambi på hals is men klarade mig utan att gå omkull och jag visste att var klar 3a. Efter däckomläggningen fick jag höra att han som tidigare låg före mig hade fått strul på provet, vilket innebar att jag istället blev 2a för dagen! 

Jag är hyfsat nöjd trots att några saker hade kunnat vara bättre men nu är det bara ladda om för morgondagen!

 

30 Jul 2016

Välkommen

Välkommen till www.tsracing.nu.

Facebook

 

 

 

 

 

 

 

         

 

 

          

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.    (klicka här för att förlänga premium)