EM Lettland, dag 2

Dag två här i Lettland gick lika bra resultatmässigt som igår. Jag blev även denna gång 2a i klassen men med mer strul idag. Det började efter halva första provet då bakbromsen slutade att ta så jag fick svårt att sätta kurvorna rätt. Jag fick även köra sträcka två utan bakbroms men fick skapliga tider ändå. Väl vid första service luftades bakoket åt mig så efter det skulle det vara okej. Jag kom ut på tredje provet som fortfarande var bra halt och spårigt sen igår. Efter 6 kurvor var bakbromsen borta igen men jag lyckades rulla på utan större strul på provet för övrigt och sa till farsan (som var följeåkare för första gången) att den slutat fungera igen.

Väl vid inneservicen bytte vi hela bromsoket och allt fungerade som det skulle. Första provet rulla på helt okej men påväg mot andra provet öppnade sig himmelen rejält och det öste ner regn så man knappt såg något framför sig. Ut på provet så hade groparna blivit vattenfyllda och det var nästan så man fick vattenplaning på rakorna. Märkte efter en stund att frambromsen tog dåligt, men trodde först det var skit som gjorde att den strulade eller att bromsgreppet hade gängats in. Jag hade bra flyt genom hela provet för övrigt och satte 2a bästa tid i klassen med 

Väl vid service justera vi ut greppet lite och trodde det var bra, men ute på provet blev jag utan igen. Det visade sig att sanden hade slipat bort all beläggyta som fanns.

Fick en bra tid där trots allt. När jag väl kom in till inneservicen bytte vi belägen, fixa allt och fick veta att jag låg 2a i klassen. Blev rätt paff men det var bara hålla i ut på sista varvet!

Sista varvet fungerade allt på cykeln men istället fastnade jag och gick omkull en gång. Var dock snabbt uppe på benen och körde vidare och slutade som 2a i klassen idag med. Jag är grymt nöjd med helgen trots småstrul och det känns som att jag börjar hitta tillbaka igen

Tycker alla prov har varit riktigt roliga under helgen, tråkigt med så mycket regn bara men det kan vi inte styra över. Även transporten har varit riktigt kul. Det har varit mycket blandat med fin grusvägsåkning, asfalt, kärr och skogskörning.Tackar alla som hjälpt mig med servicen i helgen och de som har hejat på!

Nästa race är SM i Östhammar. Längtar redan dit!!   

 

31 Jul 2016

Välkommen

Välkommen till www.tsracing.nu.

Facebook

 

 

 

 

 

 

 

         

 

 

          

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.    (klicka här för att förlänga premium)