EM-proven, Tyskland

Jag har hunnit gå och kolla igenom alla proven ett par gånger här i Tyskland. Banan är 70km lång och består av tre olika specialprov. 

Första provet är ett längre enduroprov, även helgens längsta, och kommer att ta ca 8 min. Provet i sig är ett väldigt fint enduroprov. Det är inte så speciellt svåråkt utan verkar ha ett bra flyt och en harmoni i dragningen av slingan. Det finns några backar som dock inte så värst branta så det ska inte vara några problem. Det klurigaste är att provet korsas av gamla spår vilket gör att man måste tänka till så att man kör rätt och tar sina egna spår för att få bäst flyt. Allt eftersom kommer banan förmodligen att bli ganska spårig då det är rätt mjukt i marken, vilket även gäller för de andra proven. 

Andra provet är ett crossprov som börjar väldigt tekniskt med täta svängar utan några längre rakor. Ju längre in på provet desto mindre kurvit blir det och övergår tillslut i en annan stil med högre hastigheter. Efter ungefär halva provet så vänder det och börjar gå tillbaka mot vart det började. Strax där efter kommer provets svåraste parti; en brant nedförsbacke som vänder mitt i innan den går upp igen, vilket kommer göra det svårt att hålla farten uppe. Resten av vägen tillbaka till mål består av ungefär 1,5 minuts körning med två gropar precis innan målgång som man får passa sig för. 

Tredje provet är en blandning mellan en svårare endurobana och ett extremprov. Den börjar väldigt fint utan större svårigheter men något smalt. Efter någon minuts körning kommer man till någon slags kulle där man kommer att köra upp och ner, upp och ner i stort sett hela provet. När man börjar närma sig målet så kommer man ut på en gräsmatta med ett uppbyggt fullfartshopp med uppsatta metermarkeringar precis innan mål. 

Överlag tycker jag att proven ser väldigt bra ut och det kommer bli kul att komma ut och köra imorgon! Det som kommer bli extra roligt är att denna finaldeltävling har en prolog som vi ska köra ikväll! Prologbanan är uppbyggd med många hinder och verkar väldigt rolig, nackdelen är bara att den är väldigt smal. 

Igår var jag och testkörde lite, vilket kändes riktigt bra så jag har stora förhoppningar inför helgen! Håll på mig och önska mig lycka till inför finalomgången!

 
30 Oct 2015

Välkommen

Välkommen till www.tsracing.nu.

Facebook

 

 

 

 

 

 

 

         

 

 

          

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.    (klicka här för att förlänga premium)