Förberedelse inför Spanska Mästerskapet

Nu har jag hunnit gå alla tre proven som ska köras under Spanska Mästerskapet. 

Det första provet jag började gå var ett riktigt allroundprov där starten var en fin stenbädd som gick över i ett crossprov på en slätt, en gammal odling för mandariner, med lite mjukare material. Där åker man kanske 1,5 till 2 minuter innan man åker ut på asfaltsvägen där man åker ner en bit innan man svänger av och kör över lite extremhinder bestående av bland annat en container, någon vägtrumma, något traktordäck och lite annat. Efter det kör man in på en mindre gammal crossbana. Provet avslutas med lite extremhinder med några rör innan målet. Provet i säg tror jag kommer vara riktigt roligt att köra, dels för att det är mycket variation men också för att det kommer gå väldigt snabbt. Körtiden tror jag kommer vara runt 4-5 minuter.

Det andra provet går också på en crossbana fast den här ligger lite mer i en dal så det blir mer upp- och nedförsbackar. Det mesta av provet går på crossbanan men är något omgjord med fler chikaner plus att den är lite mer anpassad till enduron då man ska köra lite bredvid banan, mellan träd och mer på skrå. Provet är lite halare då det är stenhårt i backen och efter senaste tidens regn har det bildats regnfåror i backarna. Över lag kommer provet att gå väldigt fort och det kommer nog att hamna på ungefär 3 minuters körtid.  

Tredje provet kommer jag troligtvis att älska eftersom det går på stranden. Det är ett snabbare prov, dock med lite många 180 graders svängar och chikaner annars finns det inte mycket annat att bråka med. På två ställen får man ta det något lugnare då det är lite ihåliga stenbäddar där man kan slå framlänges om man sätter ner framhjulet fel. Provet i säg kommer kanske ta 2-3 minuters körning. 

Jag var idag även iväg och testkörde cykeln inför tävlingen. Jag trivdes bra med den så nu är det bara att vänta tills imorgon då det är anmälan och uppvisningrace på kvällen! Riktiga tävlingen är på söndag. 

 Nedan ser ni lite bilder ifrån proven (klicka på dem så blir de större):

 

 
27 Mar 2015

Välkommen

Välkommen till www.tsracing.nu.

Facebook

 

 

 

 

 

 

 

         

 

 

          

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.    (klicka här för att förlänga premium)