Första veckorna i Spanien

Jag har nu varit nere i Spanien i 2 veckor och tränat. Första veckan körde jag bara och försökte få tillbaka flytet på barmark igen medan andra veckan inleddes med ett tre-dagars träningsläger med Anders Eriksson. 

Första dagen körde vi på Area Enduro Puigdemont. Det hade regnat en hel del så det var ganska blött men vi fick åka på en nybyggd endurobana som inte var så farligt blöt. Lite småhal i början med blev riktigt bra framemot dagen och tillslut var det riktigt bra fäste. Körningen kändes lite småstel och hittade inte dedär riktiga flytet. Vi tog lite tider och körde teknikträning. Vi började köra vid 10 på förmiddagen och slutade inte fören vid 4-5 på eftermiddagen. Mina tider var bland de fjärde av oss åtta som var med, alltså är jag inte direkt nöjd.

Andra dagen så åkte vi och körde på Sankt Hillary som är väldigt rikt på cross- och endurobanor. Den har flera olika endurospår att välja mellan samt tre olika crossbanor. Dagen började lite lätt med fri åkning på 30 min och efter det började vi ta lite tider. Banan vi körde på var väldigt teknisk med mycket rötter, någon brant uppförsbacke och några snabbare partier. Efter att ha kört en stund med tidtagning så tog vi ett litet break för lite träning i en brantare uppförsbacke där alla hade lite problem att ta sig upp då det fortfarande var ganska halt och kletigt. Efter lunchen gick vi på tidtagningen igen. Det gick mycket bättre än på förmiddagen. Dels för att det hade torkat upp och blivit bättre fäste men också för att det var lättare att få flyt och hitta nya linjer i backarna. Efter att ha tagit några tider, där jag var delat snabbast, avslutade vi med lite fri åkning med "följa John".

Tredje och sista dagen åkte vi tillbaka till området vi var på första dagen och fick köra på en snabbare enduro/crossbana. Början av friåkningen kändes bra och det flöt på. När vi skulle börja ta tider så böhövde jag fixa lite småinställningar på cykeln vilket gjorde att jag missade första tidtagningen. När jag väl kom in efter första tidtagningen fick jag höra att jag var snabbast med en sekund på ett varv. Efter det gick vi över till att köra tre varv pga att ett varv bara var strax under 2 min och vi ville ta tid på en lite längre sträcka. På första längre tiden så var jag 2a. Jag sänkte tiden och var åter snabbast med en sekund. Körningen kändes riktigt bra där. Vi gick över till ett lite lugnare teknikpass eftersom vi kört hårt och mycket två dagar innan redan. Det absolut sista vi gjorde var att åka iväg en liten bit med cyklarna till ett ställe där det var en bäck/stort dike som var lik en lite svårare transport som vi körde i förra året bara för att träna. På vissa ställen såg man hur djupt det var en på andra inte och när jag tog ett annat spår bara för att testa så gled bakhjulet ner i vattnet, vilket blev ett problem och de slutade med att jag fick bada. När cykeln var dränkt fick jag åka och hämta grejer för att kunna tömma ur vatten. Som tur var så gick det lätt att fixa. 

Efter träningslägret tog jag en vilodag och åkte ner till teamet i Villafranca. Här har jag pratat lite med mekanikerna och teamchefen samt tränat lite. Idag var jag iväg och testade VM-cykeln, kände på fjädringen och hur den gick för att köra in mig lite på den inför söndag då jag ska prova på att köra Spanska Mästerskapet. 

24 Mar 2015

Välkommen

Välkommen till www.tsracing.nu.

Facebook

 

 

 

 

 

 

 

         

 

 

          

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.    (klicka här för att förlänga premium)