Jobbig helg

Det har varit en riktigt tuff helg i Finland, och då är tuff nästan en underdrift för det har varit den jobbigaste tävlingen jag någonsin kört! Proven, som jag skrev om i förra inlägget, har varit kul och helt okej, det var bara andra enduroprovet som blev lite sönderkörd på vissa ställen. Däremot har transporterna varit hemska! Konstant stalpigt med stenar, rötter, och kärr utan någonstans att sträcka ut och slappna av lite.

Första varvet första dagen började helt okej och efter andra provet ledde jag klassen med 3 sek. Efter första service var det en långtransport och där slog jag framlänges i ett kärr som dök upp från ingenstans och på crossprovet fick jag närkontakt med ett träd vilket kostade tid. Jag kände mig väldigt seg redan efter första varvet och inte blev det bättre av att jag försökte komma ifatt. Krafterna tog slut på de tuffa transporterna och backarna tog knäcken på de flesta. Efter 2 varv skrek kroppen av kramper och sendrag så jag knappt kom av cykeln. Kämpade på iaf och lyckades på något otroligt sätt ta mig i mål, tyvärr med 2 prickar då jag blev lite sen till prefinish.

Efter att ha lyckats lägga om bakdäcket på cykeln och fått in den i parc fermén så gjorde jag inte många knop den kvällen. Liksom de flesta andra va jag helt slut, men till skillnad från de flesta var jag en av de fem svenskar som gått i mål av 27 startande. Av de 186 startande eller vad det va så gick bara 79st i mål på hela dagen så ni kan ju bara gissa hur tufft det var.

Till dag hade tävlingsledningen beslutat att korta ner ett varv samt kortat av lite grann på transporterna, dock inte tagit bort de värsta backarna. Kroppen var nästan lika slut som dagen innan och jag hade svårt att äta men jag kämpade på. Det började inget vidare med fastkörningar och trädkramningar. Hade inget riktigt flyt fören näst sista provet då jag inte körde fast eller omkull och kände att det gick lite bättre. Detta syntes även på tiderna då jag var snabbast i klassen och tredje totalt av alla. Även på sista transporten fick jag den gladaste nyheten på hela helgen: de hade tagit bort den jobbigaste backen på hela banan! Både jag och de jag åkte med blev så glada så den ena släppte styret i en segergest och jag ville bara hurra! Det innebar att väl framme vid sista provet hade jag en halvtimme på mig innan målgång och kunde därför hämta andan en aning innan jag var tvungen att dra iväg.

Jag är verkligen inte nöjd med min körning i helgen. Förutom några enstaka prov så har den varit katastrofal men samtidigt är jag oerhört stolt över att ha gått i mål båda dagarna! Jag blev 9a i klassen båda dagarna, vilket jag är lite besviken över, samt bästa svensk dag 2. Jag vill verkligen ge ett stort tack till er som hjälpt mig under helgen och stöttat mig både i depån, ute i backarna och runtom på banan, utan er hade jag inte klarat det!

Nu blickar vi framåt för allt som händer framöver och hårdtränar inför sixdays!

10 Aug 2015

Välkommen

Välkommen till www.tsracing.nu.

Facebook

 

 

 

 

 

 

 

         

 

 

          

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.    (klicka här för att förlänga premium)