Lyckat SM i Söderhamn

I lördags gick sista SM- deltävlingen i Söderhamn vilket slutade med en 3e plats i klassen och en 4e plats totalt av alla för dagen. 

Finalen bjöd på fyra nästan för fina prov. Första provet var ett extremprov med mycket sten i början som övergick i mer svensk enduro. På flera ställen var det uppbyggda, lite svårare hinder i form av lite småknixiga stenar, en kombination av stora stockar, några stenbäddar, ett lerdike och något hopp. Provet tog runt 8 minuter att köra.

Andra provet var ett crossprov som till största delen gick på en alldeles för välpreppad crossbana. Provet började en kort bit på åker innan den via skogen gick ut på den nyslätade crossbanan. Efter ungefär halva provet gick det ut från crossbanan och gick en sväng på en slät och mjuk yta med djup sand innan den gick ut på crossbanan igen och avslutades på gräsgärdet innan mål. Inga konstigheter på dehär provet men kul var att alla crossbanans hopp var med! Det tog 4-5 min att köra.

Tredje provet var ett enduroprov som till en liten del i början gick på ett gräsgärde men för det mesta gick som ett mer eller mindre brett sandspår i skogen. Inga större svårigheter här heller mer än ett parti efter mitten där det var lite blötare/mjukare och man fick tänka till lite. Provet tog ungefär 8 minuter att köra. 

Fjärde och sista provet var ett 6,5 km långt crossprov enbart på gräsgärde med långa rakor och sköna svängar. Detta prov tog också runt 8 minuter att köra och innehöll inget annat än ett rent åkerprov. 

Dagen började bra förutom ett litet misstag vid stockarna på första provet vilket resulterade i en sådär bra tid. För övrigt flöt det på bra under dagen och på de flesta proven hade jag fjärde bästa tid av alla, med några få missar. Dock hade jag problem med vänsterhanden som flera gånger gjorde att jag gick omkull på grund av att jag inte kunde hålla i styret ordentligt. Vad det var som gjorde att jag fick ont vet jag inte men misstänker en nerv i kläm eller överansträngning. Jag kämpade på ändå och första två varven låg jag 3a i klassen och 6a totalt. Ut på varv tre tog jag mig upp till en femteplats och trots smärta i handen så höll jag mig där. På sista service hade jag så ont i handen att jag knappt fick av mig hjälmen men jag bet ihop. Jag gick omkull på enduron utan att tappa i placering och på sista crossprovet gav jag allt! Jag körde in med tredje bästa tid och hoppade upp ännu en placering i totallistan!

Denna säsong har varit lite stolpe ut för min del så några totalresultat i klassen är inte att skryta med, däremot är jag riktigt nöjd med säsongens sista SM trots handen! Säsongen är självklart inte slut än. Nu i helgen är det Ränneslättsloppet om handen känns bra, sen är det Gotland Grand Nationals och Novemberkåsan inplanerat sen får vi se om det tillkommer något mer ;)

Jag vill tacka mina sponsorer, min familj, flickvän, vänner, bekanta och alla som stöttar och hjälper mig i vått och torrt! Utan er skulle detta inte vara möjligt!

 
19 Sep 2016

Välkommen

Välkommen till www.tsracing.nu.

Facebook

 

 

 

 

 

 

 

         

 

 

          

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.    (klicka här för att förlänga premium)