Novemberkåsan 2015

I år gick den 100e upplagan av Novemberkåsan i Uddevalla/Trollhättan och gick inte riktigt som planerat för min del.

Första provet på dagsetappen flöt inte som jag ville. Jag hittade inte rätt flyt i körningen så jag gick omkull 6 gånger och fastnade 2. När jag väl kom in i första service så gjorde jag några småjusteringar för det kändes som att cykeln plogade sig fram när jag körde.

Ut på sträcka 2 kändes det betydligt mycket bättre och kände att flytet började komma så smått tillbaka. Det kändes även bra i början på sträcka 3 tills jag höll på att gå framlänges och fastnade i leran. Efter det blev jag lite stressad och körde fast en gång till innan jag försökte lugna ner mig.

Prov 4 och 5 gick någorlunda. Det blev någon fastkörning på prov 5 men annars funka det helt okej.

Nattetappen började med strul. Lamporna ville inte funka som de skulle. De blinkade och hade sig så jag fick köra med bara en hjälmlampa och det visa sig på första service att jag råkat klämma kablarna. Jag fixade det och åkte vidare till sträcka 2 och 3.

Sträcka 2 började väldigt bra men jag råkade köra fast 2 gånger. Mot prov 3 kände jag att det var något som inte riktigt stämde med cykeln. Väl vid start så kollade jag igenom den lite snabbt och såg att kedjan på något sätt lyckats sträcka sig. Tyvärr hade jag ingen kedjespännare med mig så jag fick köra med den som den var, vilket visade sig skulle bli väldigt jobbigt. Då kedjan sträckte sig allt mer under provets gång och till slut hoppade av var och varannan meter så tog det mig dubbla tiden att ta mig i mål.

Väl på transporten tillbaka till bandepån så värmenöp cykeln ungefär 500 meter innan jag var framme och fick knuffa den, som tur var med en del nedförsbacke. Det visade sig att jag lyckats få en smäll på vattenpumpen vilket medfört att allt kylarvatten drogs in i växellådan och därmed var cykeln utan all räddning. Jag försökte få igång den men utan framgång, den hade gett upp.

Känns riktigt surt och irriterande och jag är grymt besviken men det fanns ingenting annat att göra än att bryta, tyvärr...

17 Dec 2015

Välkommen

Välkommen till www.tsracing.nu.

Facebook

 

 

 

 

 

 

 

         

 

 

          

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.    (klicka här för att förlänga premium)