Om mig

Namn: Tommy Sjöström

Född: 23:e februari 1992

Familj: Mamma, pappa, två yngre systrar

Hoj: Yamaha wr250F

Motorklubb: Västerås MK

Jobb: Elektriker med egen firma, Semia AB

Jag heter Tommy Sjöström, är 25 år gammal och bor utanför Sala. Jag driver en liten firma, Semia AB, för min verksamhet inom racing samt att jag har jobb som elektriker. Jag startade firman så att jag på bästa möjliga sätt ska kunna uppnå mina mål. Jag tävlar i enduro både internationellt och nationellt.

Jag fick intresset att börja köra hoj när jag var liten då min pappa körde, vilket slutade med att jag fick en liten pw50 som 3 åring. Min första tävling blev inte fören jag fyllt 8 år, då inom crossen. Jag körde cross fram till 2012. Under de 12 åren hann jag vara med i Svemos (svenska motorcykel förbundet) ungdomslandslag och Topp o talang (Svemos elitsatsning) samt att jag blivit 2a i JSM, 14e i stora SM och årets rookie 2008.

2012 kom jag tillbaka från en långvarig skadeperiod, så jag bestämde mig för att prova på enduro för att bygga upp kroppen och få tillbaka styrkan. Tyckte att det var riktigt skoj och fick till det i den sista deltävlingen i JSM där jag blev 2a. Jag fick följa med till Tyskland och köra Sixdays (lag VM) samt att jag var med och körde Gotland Grand National och gjorde bra ifrån mig där. Jag slutade som 2a i juniorklassen och 9a totalt. Jag testade även för första gången på att köra Novemberkåsan, vilket är en av de tuffaste tävlingarna som finns (det sägs att det är som att åka Vasaloppet två gånger direkt efter varandra). Jag kom i mål vid kl 02:30 och slutade som 8a i juniorklassen.

2013 skrev jag kontrakt med KTM Scandinavia Lindskey racing.  Det blev ett riktigt bra år för mig. Jag blev uttagen i juniorlandslagsgruppen för talangfulla juniorer där Anders Eriksson, 7-faldig världsmästare i enduro, är tränare. På hemmaplan blev jag JSM mästare samt 8a totalt av alla i SM. I långloppet Ränneslätt slutade jag totalt som 3a och 1a i junior. Teamet hjälpte mig att komma ut och köra EM vilket var riktigt skoj. Jag slutade där som bronsmedaljör och efter sista deltävlingen i Portugal så blev jag uttagen att köra junior lag-EM där laget slutade med ett silver! Jag blev även uttagen och köra Sixdays (lag VM) i Sardinien där vi slutade som 8a. Jag blev även framröstad som årets idrottare i Sala/Heby kommun.

2014 skrev jag kontrakt med GasGas Sverige och klassade upp mig till senior i SM. Jag fick även kontrakt med GasGas Factory OponsTeam där jag skulle köra junior VM. Jag körde alla de 7 VM deltävlingarna (Spanien, Portugal, Grekland, Finland, Sverige, Italien och Frankrike) samt alla SM deltävlingar och några små närliggande tävlingar. Jag har även kört Gotland Grand Nationals (GGN) och Novemberkåsan som är bland de största och tuffaste tävlingarna som går att åka. Tyvärr gick 2014 lite stolpe ut från start till mål.

2015 fortsatte jag mitt samarbete med Gasgas och detta året gick betydligt bättre än det tidigare. Jag körde alla SM och EM- deltävligar och slutade i klassen som 2a i båda serierna. Jag blev även uttagen till att köra six days i Slovakien för Sveriges juniorlag där det blev ännu en andraplats. För övrigt körde jag under 2015 VM där jag slutade på en 12e plats i klassen och Novemberkåsan i Uddevalla som jag tyvärr var tvungen att bryta.

Sammanfattning för 2015

* SM 2a i klassen SM3 samt 7a totalt av alla
* EM 2a i juniorklassen
* Lag-VM 2a med juniorlandslaget
* 12a i individuella VM

 

Välkommen

Välkommen till www.tsracing.nu.

Facebook

 

 

 

 

 

 

 

         

 

 

          

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.    (klicka här för att förlänga premium)