Proven i Italien

Som vanligt så innehåller VM-deltävlingen 3 prov och de är cross, extrem och enduro. 

Crossprovet går i en liten dal med massa grus som underlag. Provet går ganska fort och strartar precis bredvid målgången. Det går i stort sett bara uppåt från start till hälften av provet där det vänder och går neråt igen. Det finns inga konstigheter utan är väldigt fint och snällt och går för det mesta ganska fort. Jag skulle tro att det tar mellan 5-7 minuter att köra.

Extremen går uppe på en bergskulle som de har dragit ner i en slänt. Från början när testföraren var ute och körde konstaterade de att det var lite för svårt så de drog om en del så att banan blev körbar. Den kommer korsa en mindre bäck samt att den kommer gå lite på skrå och mycket upp och ner. Provet innehåller en del sternar och rötter. Som det sett ut när jag varit ute och gått nu så verkar sista uppförsbacken vara väldigt svår. Man får ingen ansats utan vänder bara rätt upp och ska hålla fullt, vilket såg lite väl svårt ut för testföraren så jag tror att de kommer att dra om den också. Annars ser det ut att kunna bli ett tufft men roligt prov. Det är svårt att säga hur fort det kommer gå men skulle tippa på att provet tar 4-6 minuter men kan säkert bli längre också.

Enduroprovet kommer gå väldigt snabbt. Det går på en mindre grusväg upp för ett berg med mycket sten. Vi startar nere i en dal och sen går provet mer eller mindre uppför. Det finns några ställen där man vänder ner och kör nerför men i stort sett går det bara uppför halva provet innan man vänder och kör hela vägen tillbaka ner. Mot slutet av provet kommer vi att köra en bit på en åker som binds ihop med fredagens prologbana innan målgång. Det kommer nog hamna mellan 7-9 minuter.

Som jag sa kommer det att bli en prolog på fredag kväll och den kommer gå på en åker med en lång uppförsbacke som verkar riktigt skoj. 

Det ska bli väldigt spännande att se hur transporterna går eftersom allt man ser här är höga klippor och berg så intalar mig själv att detta kommer att bli den jobbigaste transporten hittills för att va inställd på det värsta. 

 
18 Jun 2015

Välkommen

Välkommen till www.tsracing.nu.

Facebook

 

 

 

 

 

 

 

         

 

 

          

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.    (klicka här för att förlänga premium)