Proven i Italien 2016

Jag har nu varit här i Italien i knappt 2 veckor, varav den första veckan till största delen har bestått av hojåkning och den andra veckan har jag gått och kollat prov. 

Det kommer att vara tre prov under EM i Italien i helgen; ett extremtest, ett endurotest och ett crosstest. 

Extremen är ingen vidare extrembana utan mer som en kortare endurobana. Den går lite uppför med stenar och annat första halvan innan det i stort sett vänder och åker ner igen. Ett ganska simpelt prov oml jag får säga det själv. Det finns inga svårigheter någonstans och jag tror att det kommer att vara ganska roligt. Provet är ungefär 2 km långt.

Enduron är en längre sträcka liknande extremen. Det började uppför en stig som det rinner vatten i. Den är ganska kuperad med smala stigar med branter precis bredvid. Får man kast eller slår omkull så kan det leda till problem med att komma igång igen så det gäller att hela tiden ha huvudet med sig. Bitvis går det väldigt snabbt och det känns som att det kommer bli väldit halt då det är klipphällar precis där inbromsningarna är beräknade att bli. Provet är 5,6 km långt.

Crossen är rent åkerprov. Det är flera smååkrar som slingan är dragen över så att den totala sträckan blir 6,5 km. Största svårigheterna med det här provet är de mindre dikena som man måste ta sig över för att komma mellan de olika åkrarna.

 
10 Mar 2016

Välkommen

Välkommen till www.tsracing.nu.

Facebook

 

 

 

 

 

 

 

         

 

 

          

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.    (klicka här för att förlänga premium)