SM-final i Vingåker

I lördags avslutades årets SM-serie i Vingåker. De hade gjort iordning 4 olika prov. De två första var helt nydragna endurospår medan de två andra var ett ordinarie spår samt ett crossprov.

Första provet startades upp för en slalombacke, vände ner och gick sedan upp igen innan det fortsatte in i skogen där det blev mer rötter och stenar. Det fanns några stenhällar under provet men mot slutet kom man tillbaka till slalombacken där det blev lite skrååkning innan det avslutades med cirka en minuts åkerkörning före mål. Provet tog runt 9 min.

Andra provet gick på ett kalhygge med vatten och mossåkning. Även detta prov innehöll mycket sten och rötter. Marken här var väldigt mjuk vilket gjorde att provet blev ganska sönderkört bitvis medan det samtidigt var fint på andra ställen. Detta prov tog runt 11 minuter.

Tredje provet kändes som en vanlig, nyslätad träningsbana. Det var lite bredare, ca 1-2 meter. Det fanns lite sten på vissa ställen men inte så farligt. Mot slutet av provet körde vi upp för en klipphäll, annars var det inga svårigheter. Åktiden var ungefär 8 minuter.

Fjärde provet var då crossprovet. Det gick i stort sett på hela crossbanan innan det svängde ner på folkracebanan. Efter några kurvor gick det in innanför banslingan. Innan målgång blev det lite enduroåkning och åktiden blev ungefär 4 minuter.

Eftersom jag hade stora problem med axeln så kom jag till Vingåker med ambitionen att behålla andraplatsen. Prov ett och två var väldigt jobbiga för mig på grund av att stenarna och rötterna gjorde att det slog i cykeln på ett sätt som var svårt att förutse. Prov 3 och 4 var lättare då svårigheterna syntes tydligare och blev lättare att parera eller undvika.

Efter 2,5 varvs körning med halvdåliga resultat så började axeln att domna bort en del. Jag bet ihop och låg på mer på proven för att vara säker på att få silvret säkrat. Jag slutade som 6a i klassen och därmed var det avgjort! Silvret blev mitt.

Jag vill tacka mina sponsorer, mamma, pappa, flickvän, mekaniker och alla som har hjälpt och stöttat mig under säsongen! Utan er hade det inte gått som det gjort!

 
21 Sep 2015

Välkommen

Välkommen till www.tsracing.nu.

Facebook

 

 

 

 

 

 

 

         

 

 

          

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.    (klicka här för att förlänga premium)