SM i Falköping

Igår gick första SM:et av stapeln i Falköping. Det var 4 prov på ca 12, 9, 2 och 5 min, därav två enduroprov, ett extremprov och ett crossprov som gick runt Falköpings motocrossbana. Lite annorlunda med den här tävlingen var att det inte var några transporter, proven gick alla direkt efter varandra med en kort service mellan sista och första provet varje varv. 

Första varvet hade jag lite strul. Redan på första provet märkte jag att det var något fel med bakbromsen (den sluta ta) men kunde inte göra så mycket åt det just då. Fick köra resterande prov så gott det gick och väl inne på service kunde vi konstatera att bromsspaken suttit lite fel så jag hade åkt och tjuvbromsat utan att ha märkt det. När det var åtgärdat var det bara att dra ut och fortsätta jaga. Jag låg på en andraplats i stort sett hela tävlingen trots strulet på första varvet. På andra varvet tog jag in 6 sek på ledaren i klassen och ytterligare 5 på det tredje. Efter första provet på sista varvet hade jag till och med gått om och ledde med 72 hundradelar och låg 4a totalt av alla.

Det var en jobbig tävling. Förutom små krampkänningar på sista varvet började det ändå kännas bättre. Men med 3 prov kvar var oturen framme igen. Halvvägs i på andra provet, sista varvet, så lossnade plötsligt sadeln och i och med det kunde jag inte ta det spår jag ville på ett ställe vilket resulterade i att kedjan hoppade! Blev först förbannad på detta men fokuserade sedan på att köra, att jag tappa sadeln berodde på en liten mekanikermiss, som är lätt hänt när det är ont om tid. Gjorde mitt bästa trots situationen och körde de sista 2 proven, extremen och crossen, och lyckades trots allt behålla andraplatsen i klassen efter Andreas Linusson och före Kalle Svensson, men ramla ner till 7a totalt. 

Jag kanske ska vara glad över min andraplats efter allt strul men samtidigt är jag både arg och besviken då det så lätt hade kunnat förhindras. Jag känner mig nöjd med min körning annars som kändes stabil genom hela dagen. Det var en bra tävlig med roliga men krävande prov som resulterade i stumma armar för många. Man lär sig av misstagen, det är ändå inget att göra något åt i efterhand. Nu blickar vi istället framåt mot EM i Kroatien nästa helg!

 
24 May 2015

Välkommen

Välkommen till www.tsracing.nu.

Facebook

 

 

 

 

 

 

 

         

 

 

          

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.    (klicka här för att förlänga premium)