SM Östhammar

Nu i lördags gick sm-deltävling 3 i Östhammar. Det var 3 riktigt fina prov, 2 enduroprov och ett crosslikt åkerprov.

Första enduroprovet började med lite gräsgärde men gick sedan in i skogen där det var lite stalpigare med mer sten, rötter och gropar. Provet var ca 7 min långt och utan större svårigheter. Det var en raksträcka där man va uppemot 100km/h, annars var det mer eller mindre traditionell svenskenduro.

Andra provet var också ett enduroprov. Det gick mer i skogen och var väldigt fint. Inte lika mycket sten och rätter som på det första utan det var mer jord. Det var även här lite gropigt på vissa ställen men för det mesta fint. Detta prov var dock det som blev mest sönderkört under dagen. I början av provet kom det fram ganska mycket rötter som inte syntes under dammpulvret vilket gjorde att det slog väldigt mycket. Samma blev i slutet då det gick över i samma underlag. I mitten var det annat underlag som höll mycket bättre. Det var lite smågropar även där men inga farligheter så där gick det bra trots dammet.

Prov 3 var ett crossprov med lite inslag av extrem. Det började i en lång högerkurva som var lite sandaktig (kan ha varit dammet som gav den känslan) innan det svängde in på ett kortare parti mellan träd med lite mer rötter. Efter det kom det ut på en mindre gräsplätt. På mitten var det något traktordäck och något cementrör man skulle köra över, annars var det egentligen inte mycket mer extrem. Mot slutet körde man lite grann på asfalt och körde där det var mer rötter och sten innan mål. Det var ett snabbt och roligt prov.

Dagen började inte bra för mig. Jag trodde att lätt färgade glas skulle funka men det misstaget gjorde att jag inte såg ordentligt och tappade redan i starten. Det kändes halvsegt hela första varvet och tyckte inte att jag riktigt fick till körningen som jag ville, utan det blev ganska segt och kantigt. Ut på första provet andra varvet så kändes det mycket bättre på gräspartiet men när jag väl var inne i skogen så var olyckan framme. Jag slog runt framlänges och slog i bakhuvudet så pass hårt att det medförde en lättare hjärnskakning med smärta och svårigheter med balansen som påföljd av det. Jag körde klart provet och transporten. Väl på service diskuterade jag och min depåpersonal om jag skulle fortsätta köra eller inte. Envis som man är så blev beslutet såklart att jag skulle fortsätta köra för att testa hur det kändes.

I början kändes det tungt att fortsätta men allt eftersom släppte det och blev lättare. Ut på tredje varvet fick jag veta att jag hade 37 sek upp till pallplats. Efter fjärde varvet hade jag tagit in så pass att jag bara hade 8 sek upp till pallplats och 17 till andraplatsen. När jag väl gått i mål hade jag lyckats ta mig upp till tredje plats men hade 6 sek kvar upp till den andra.

Dagen är väl halvt godkänd på grund av kraschen. En tredjeplats efter Andreas Linusson och Linus Karlsson är väl okej, men jag vill högre! Skam den som ger sig!

Nästa helg bär det iväg på SM i Söderhamn innan äventyret fortsätter till sixdays i Slovakien.

23 Aug 2015

Välkommen

Välkommen till www.tsracing.nu.

Facebook

 

 

 

 

 

 

 

         

 

 

          

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.    (klicka här för att förlänga premium)