SM-premiär i Hässleholm

I helgen gick årets första SM i Hässleholm. Det blev en strulig helg för min del. Slutade som 5a i klassen båda dagarna samt 13 respektive 10 i klassen. Tävlingen var både lördag och söndag och båda dagarna körde vi 3 varv varav varje varv var 75 km långt och bestod av 4 prov, två längre enduroprov och två crossprov. 

Första provet var ett crossprov på gräsgärde. Mycket mer är det inte att säga om det då enda avstickaren var en kort men brant uppförsbacke in mellan glesa träd och en stig på ca 200 meter innan den gick ner på gräsgärdet igen.

Andra och tredje provet var längre enduroprov som påminnde till största delen om varandra både i underlag uppbyggnad. Båda proven var smalare stigar med få omkörningsmöjligheter mossigt underlag och mycket bök. På vissa ställen var det väldigt stenigt och mot slutet av båda proven blev det större och mindre kärr, om än med stenig och hård botten vilket inte gjorde det alldles omöjligt att ta sig igenom.

Sista provet var ett kortare crosstest som till största delen kördes på sand men avslutades i skog med hårdare underlag. Det klurigaste med detta prov var en lutande och ganska stor klipphäll att köra på skrå över, eller köra runt i lite sunkigare gräs utifall att det skulle komma rikligt mer regn som gör stenen hal.

Lördagen började bra för min del och jag hängde på hyffstat i topp under första varvet. Ut på andra varvet kände jag dock att kroppen inte riktigt hängde med som den skulle och svarade inte som jag ville. Kroppen kändes seg och jag började må dåligt. Jag kämpade mig igenom dagen med en hel del strul och slutade som 5a i klassen, 13e totalt. 

På söndag morgon mådde jag fortfarande inte helt bra och det började väldigt segt. Allt eftersom dagen gick började illamåendet försvinna och i och med det började resultaten komma. Dock hade jag fortfarande problem med prov 2 och 3 då de var lite för långa och stötiga för att framförallt axeln (som jag skadade i Portugal förra helgen) riktigt skulle orka med hela vägen. Även denna dag kämpade jag mig igenom och slutade snarlikt mot gårdagen med ännu en 5e plats i klassen men som 10 totalt.

 
26 Apr 2016

Välkommen

Välkommen till www.tsracing.nu.

Facebook

 

 

 

 

 

 

 

         

 

 

          

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.    (klicka här för att förlänga premium)