SM Skövde

Nu i helgen gick näst sista SM-deltävlingen i Skövde. Denna tävling bjöd på 5 fina prov och en pallplats.

Första provet gick på ett gräsgärde. Provet var väldigt tight och tekniskt utan några högre farter. Mot slutet var det några snabbare sträckor men i övrigt gällde det att vara allert för att komma rätt hela tiden.

Andra provet var det längsta provet och det mest varierande. Det började med lite gräsgärde innan det gick in i skogen. Jag tyckte från början att det såg bökigt ut och trodde att det skulle bli svårt att komma ihåg vart man skulle köra då det gick ganska mycket spår kors och tvärs. Det gick väldigt snabbt att köra men det var svårt att få ett bra flyt i körningen. 

Tredje provet var extremen. Det började med uppbyggda hinder av stockar i olika formationer. Det fanns även någon kubblåda och lite annat. Sedan gick det vidare till lite mer vanlig endurokörning. Mot slutet var det en mindre knattebana med ett fartgupp innan man körde upp på en åker. Detta gupp var jag en av få förare som använde som en ramp upp på åkern genom ett hopp på ungefär 15 meter ;)

Fjärde provet var det roligaste provet enligt mig. Det var mer vart i detta prov och var mer eller mindre ett rent åkerprov. Det var draget så att det var lite kuperat på vissa ställen med några skråkurvor och annat i den stilen. Det var ett prov som passade mig helt enkelt. 

Femte provet var blandat mellan ungefär hälften åker och hälften skog. Det var lite gropigare med sand på vissa ställen och en något brant och lång nedförsbacke, annars inga konstigheter.

Dagen började inte alls som jag hoppades på. Jag vet inte alls vad det var men jag kände ingen större åkglädje och fick inget flyt i körningen. Jag var inte alls nöjd efter de tre första proven då jag hade haft en del strul och inte alls litade på mig själv. Resultatmässigt låg jag då 5a i klassen och 24 av alla, 26 sekunder efter 3an. Ut på prov fyra lyckades jag tagga till och komma ur min tillfälliga dvala. Därefter började allting stämma bättre och bättre och flytet kom tillbaka. Jag arbetade mig uppåt i resultatlistan och slutade till sist på pallen! 3a i klassen och 8 totalt av alla.

Jag känner mig riktigt nöjd efter helgen då jag lyckades vända och komma tillbaka så pass starkt som jag gjorde! Nu blir det mer träning inför nästa tävling!

30 Aug 2016

Välkommen

Välkommen till www.tsracing.nu.

Facebook

 

 

 

 

 

 

 

         

 

 

          

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.    (klicka här för att förlänga premium)