SM Söderhamn

Jag ber om ursäkt för att denna uppdatering kom så sent men har haft mycket att göra som jag kommer att skriva om senare. 

Förra helgen var det iaf SM i Söderhamn som var deltävling 4 och 5. Det innehöll 4 prov. Ett crossprov, ett enduro/extremprov, ett gräsprov och ett enduroprov. 

Crossprovet starta man på en liten gräsplätt och körde en bit innan man körde över en grusväg och kom in på en lite mer endurolik men bred slinga med rötter och sten innan man körde på och tog i stort sett ett helt varv på crossbanan innan man körde ut. Efter det var det lite endurolikt igen innan man åter igen kom ut på gräsåkern innan mål. 

Enduro/extremprovet startade i stort sett på en blandning mellan grus och sten där det var femman fullt innan man kom in i skogen med sand och jordstalp en bit innan det blev finare innan man kom till 4 stockar att köra över. Efter dem körde man över traktordäck och efter dem fick pusta ut en bit innan en stenbädd. Efter den blev det vanlig traditionell enduro igen med rötter och stalp. Efter det gick man ut på deras lilla knattebana. Innan målet blev det mer extrem igen med några små stenbackar och en stenbädd till samt en större sten att köra över innan man kom fram till målet. 

Gräsprovet gick väldigt fort. I stort sett var det bara att hålla fullt och de hade använt halva flygrakan på väg bort. På flera ställen var det bara att maxa och hålla sexan fullt. Provet var grymt kul! Det tog runt 5 min.

Sista enduroprovet starta med ett lite smalare parti och gick där det var mer jord, lite stalpigare och med mer rötter. Efter ungefär halva banan kom man ner i sandpartiet och där blev det bredare. Närmare målet kom man ut på ett gräsgärde där banan blev ännu bredare. Precis innan mål körde man över ett cementrör och två stockar som gick att hoppa som en dubbel. Jag tyckte att det var svårt komma in i just dehär provet och få ett ordentligt flyt.

Lördagen började inte alls som jag ville. Jag kände mig lite osäker vilket gjorde att tiderna inte blev så bra och det kändes väldigt kantigt i körningen. Började hitta lite flyt i mitten av tävlingen och körde därmed upp mig både i totalen och i klassen. Jag slutade som 2a i klassen och 6a totalt under första daen.

Söndagen börja mycket bättre. Jag var med från starten och kände att det flöt på riktigt bra men efter att halva tävlingen gått så började sendragen komma vilket ställde till det lite för mig. Men jag kämpade på och slutade som 2a i klassen ännu en gång och 7a totalt av alla. Nu återstår bara en SM-deltävling i Vinåker helgen efter sixdays och inför den ligger jag på 2a plats i klassen.

Direkt efter SM på söndag var det fullt upp. Direkt hemma började förberedelser och fix fram till tidigt måndag morgon för att ha allt redo inför sixdays. På måndag eftermiddag gick flyget till Slovakien, Kosice. Här har jag gått alla sex proven ihop med de andra svenskarna och det ser riktigt kul ut!

Som sagt, det har dröjt med uppdatering från SM eftersom det har varit fullt upp. Mer om hur det ser ut här kommer senare samt att jag ska försöka få till uppdateringar om hur det går under tävlingsdagarna som drar igång på måndag!

6 Sep 2015

Välkommen

Välkommen till www.tsracing.nu.

Facebook

 

 

 

 

 

 

 

         

 

 

          

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.    (klicka här för att förlänga premium)