Spanska mästerskapet

I helgen körde jag Spanska mästerskapet som slutade med en 4e plats i klassen och en 14e plats totalt.

På lördagen var det en uppvisningstävling för publiken då vi fick körs ett matervaarv runt sandprovet för att kolla igenom banan innan vi körde på tid. Det gick skapligt bra när det togs tid. Hade några små misstag men inget som störde i stort. Jag hade 5e bästa tiden totalt.

Söndagen började med en väldigt tuff men rolig transport. Den gick i en gammal uttorkad flod/bäck. På vissa ställen var det fasta stenbäddar som var ojämmna och svåra att åka fort i, och på andra ställen var det lösare med rullgrus av sten i alla möjliga olika storlekar. Jag hade blivit förvarnad om att det var ont om tid på just den här transportsträckan så jag la mig i ett lite högre tempo direkt för att se hur mycket tid jag skulle få kvar. Det visade sig att jag bara hade en minut till godo så det var många som tog prick på just denna sträcka under dagen, men jag klarade mig. De andra transportsträckorna var lättare.

Som mål för dagen hade jag satt som mål att inte gå omkull på provsträckorna, ha kul, hitta flyt men ändå försöka göra bra ifrån mig. På första provet var jag lite för stel och stressad för att få in något riktigt flyt. Inför nästa fick jag in ett bättre fly och det började kännas bra. Sedan fortsatte det så under dagen. Det blev några misstag, men det är svårt att komma undan, dock ingenting som störde mig. Inför sista provet fick jag reda på att jag låg 4 och bara hade några sekunder upp till pallplats så jag gick ut och gav allt jag kunde. Dock räckte det inte riktigt till så jag slutade som 4 i klassen och 14e totalt. Tiderna på hemsidan har dock krånglat en del och gett mig 3 minuters tillägg på ett av proven. Problemet håller på att utredas så att det ska bli rätt.

Jag känner mig nöjd med helgen och har idag varit iväg och lekt/tränat i backar och försöka hålla fötterna på fotpinnarna och ha driv hela vägen. Det gick någorlunda bra men finns en del att jobba på.

Imorgon blir det ett tempopass innan jag åker vidare till teamet för att se över grejerna och göra en cykel raceklar inför EM i Italien den 11e-12e april.

 
30 Mar 2015

Välkommen

Välkommen till www.tsracing.nu.

Facebook

 

 

 

 

 

 

 

         

 

 

          

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.    (klicka här för att förlänga premium)