VM i Enköping påbörjat

Som jag skrivit tidigare så har fokus legat på att bli bra i kroppen och i och med det så avstod jag därmed förra helgens deltävling i Finland. Istället har jag faktiskt blivit helt bra i kroppen och jag har under förra veckan tränat dels testat fjädring hemma samt även varit iväg och tränat på Enköpings motocrossbana. 

 

Nu är jag startklar för hemma-VM och har kollat alla prov. Det är 3 stycken: ett extremprov,  ett enduro och ett crosstest. 

 

Extremprovet är ett ca 3 minuter långt prov med 2 svårare partier. Det första består av 5 större stockar upplagda innan och i ett uppförsbacke. De första 2 stockarna utgör en dubbel innan backen och de tre sista går att hoppa så pass att man kan få framhjulet på den sista stocken och på så sätt ta sig upp på ett snabbt sätt. 

Det andra partiet ser egentligen svårare ut än vad det är. Det är en ca 2 meter hög sten i en brantare backe som man ska köra upp för.

 

Enduroprovet är ett riktigt fint svenskt enduroprov. Det är brett och till största delen mjukt. Tiden ligger på ca 12 min. 

 

Crossprovet börjar på Enköpings crossbana en bit innan det går över en vall och ut på ett gärde. Efter att ha gått hit och dit på gärdet ett par minuter så kommer det upp och avslutas på crossbanan. Tiden är ungefär 8 minuter. 

 

Prologen är en mindre bana med några dubblar, stockar och ett vattenhinder med en stock någon meter framför. Det såg coolare ut tidigare i veckan men efter att ledningen tyckt att hindren varit för farliga så tycker nu jag personligen att banan är för lätt.

 

Sluta som 10a i klassen och andra svensk efter Joakim Ljungren på prologen men blev troligen publikens favorit då jag var först med att hoppa direkt från stocken över vattnet så att det blev som e trippel. Nu laddar vi för en kanonhelg!!

 

17 Jun 2016

Välkommen

Välkommen till www.tsracing.nu.

Facebook

 

 

 

 

 

 

 

         

 

 

          

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.    (klicka här för att förlänga premium)