VM i Finland

I helgen gick första VM:et i Finland.
Nytt för i år är att jag kör Yamaha WR250F. Vilket känns riktigt skoj och den går riktigt fint.

Det var ett lite annorlunda race mot hur VM annars brukar köras. Tävlingen kördes ihop med "Päijänne runt", vilket kan liknas med som svenska Novemberkåsan fast på dag tid. Det blev två långa dagar, lördagen starta vi kl 7 och gick i mål kl 19 på kvällen. På söndagen starta vi kl 8,30 gick i mål vid kl 16,30.
Det var fascinerande att på lördag kväll när vi körde norr om sjön Päijänne så var det vinterlandskap, när vi gick i mål på söndagen söder om sjön så var det vår. Totalt körde vi ca 70 mil av vilka 13 mil var specialprov på lördagen och 8 mil på söndagen.

Körningen kändes lite små stelt hela helgen men är nöjd med min insats trots det. Sluta som 15e på lördagen och 14 på söndagen i klassen!

Det han inte gå så långt in på tävlingen innan olyckan var framme, jag tappade balansen lite och klämde benet mot ett träd på sträcka 4 på lördagen, inget jag tänkte på då utan fortsatte att köra. Ju längre in i tävlingen det gick ju mer ont börja jag få i benet. På det sista provet på lördagen kunde jag knappt stötta på benet.
Väl i mål fick jag knappt av mig stöveln (trodde att jag skulle vara tvungen att klippa sönder stöveln) så såg jag att benet var helt blått och svullet då fick linda om benet direkt och ta Alvedon och Voltaren samt högläge med benet. Var då lite orolig då om jag skulle kunna starta dag 2.

Söndag morgonen var riktigt segt hade inte blivit många timmar sömn, mycket beroende på värk och att det övergick till sommartid.
Men blev glad att jag fick på mig stöveln och kunde starta.

Det var ett roligt och annorlunda race, vilket ja tyckte var roligt, men trodde faktiskt att racet skulle vara tuffare ändå.
Nu blir de lite rehab och förbereda sig för Spanien om knappt en månad.

28 Mar 2017

Välkommen

Välkommen till www.tsracing.nu.

Facebook

 

 

 

 

 

 

 

         

 

 

          

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.    (klicka här för att förlänga premium)