VM Portugal

Nu har jag hunnit gått alla prov prologen.

Enduroprovet är lika som i fjol och väldigt öppet. Underlaget varierar mellan stenklippor, grus och jord. Det är ett väldigt fint och långt prov. De har gjort några små avstickare med nydragna slingor annars är det mesta likt. Jag tror att det kommer ligga mellan 9-11 min körtid.

Crossen går också på samma ställe men är lite nydraget i början av provet. Det börjar på ett sandigt gräsgärdet och går sedan in i lite mer terräng. Terrängen liknar den som var förra året tills man kommer ut på åkern igen innan målgång, där det är lite omdraget sen i fjol. Det är ett väldigt fint och snabbt prov, inga konstigheter runt banan. Skulle tro att det hamnar mellan 6-9min.

Extremen är också på samma ställe som i fjol men denna gång är det inte mycket alls som är lika. I början hade de gjort det väldigt långt och betydligt svårare mot i fjol men det har ändrats under veckan. Det är ett väldigt tekniskt prov och det är inte mycket man kan "vila" utan man kommer få jobba hela tiden från start till mål. Det är mycket stenklipper som det går upp och ner för och någon svårare uppförsstenbacke. Hela provet går runt en större stenklippa som det utnyttjat nästan fullt ut och blir de regn som det är sagt så kommer den bli riktigt tufft. Räknar med att det kommer ta strax över 3 min.

Ikväll kommer det att köras en prolog. Den banan är uppbyggd med stock, stenbädd och en bädd med vedkubbar. Den ser ganska lätt ut men är säkert ganska krävande för att få med sig farten samt att man måste våga lite. Tror det kommer ta mellan 2 och 3 minuter att köra. 

Det ska bli riktigt skoj att komma igång och köra första VM:et för i år! Jag trivs riktigt bra i nya teamet med Yamaha och Johanssons MPE. Även revbenet känns rätt så bra så jag hoppas på en grym helg! Ikväll kör jag från padocken ut till prologen kl 20:56 svensk tid och imorgon startar jag 10:17.

 
15 Apr 2016

Välkommen

Välkommen till www.tsracing.nu.

Facebook

 

 

 

 

 

 

 

         

 

 

          

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.    (klicka här för att förlänga premium)