VM-proven i Grekland

Proven ser riktigt skoj ut här i Grekland. Det är 3 prov; enduro, cross och extrem. Enduroprovet är ett snabbt prov med sand, grus och jord som underlag. Det känns som ett prov med skönt flyt som snabbt korsar en bäck med lite vatten ett flertal gånger vilket kan bli lite jobbigt för glasögonen. På vägen tillbaka är det mer kuperat och går lite uppför. Väl uppe kör man på en smalare väg innan man börjar åka ner igen och korsar bäcken 2 gånger till innan mål. Körtiden ligger nog runt 8-10min.
Crossprovet kommer gå i en flackare backe och är ett rent gräsprov. Det finns några backar och skråkurvor. Vissa backar kan bli lite osköna och det kan om man kommer fel bli en riktig sättning i ryggen, men det ska troligen gå rätt bra. Kan bli lite småhalt i början med i gräset men kommer övergå till bättre grepp så småningom. Körtiden kan bli runt 5-7 min.
Extemprovet är det kortaste provet som vanligt. Det går lite upp och nerför men när man gått de så känns det som de lättaste extremprovet än så länge inom VM-sammanhang. Det kan bli djupa jordspår uppför backarna då det är så torrt i marken att det blivigt pulvrigt och då blir det svårare, men tror det inte ska bli så svårt ändå. Det gäller bara att få till det. Körtid blir nog runt 3-5min.
Det kommer även bli en prolog här men det blir utan några större hinder denna gång. Provet kommer gå vid bäcken så underlaggen är sand och grus med lite vatten. Eftersom de har valt att göra istället, med naturliga hinder i form av vattet istället för stockar eller traktordäck, så kommer provet att gå extremt snabbt med fina raksträckor.
Har även varit och testkört idag och jag trivdes direkt på hojen! Allt kändes kanon och det bara flöt på så det ska bli riktigt skoj att få hoppa på sadeln igen imorgon! :D
 
4 Jun 2015

Välkommen

Välkommen till www.tsracing.nu.

Facebook

 

 

 

 

 

 

 

         

 

 

          

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.    (klicka här för att förlänga premium)