VM-proven i Spanien

Nu har jag hunnit gått och sett alla prov inför VM här i Spanien. Det är tre prov; ett enduroprov, ett crossprov och ett extremprov.

Enduroprovet har precis gjorts om och gjorts klart då det tidigare varit väldigt tight på vissa partier så att en del toppförare vägrat köra. Detta medförde att arrangörerna fick en del problem eftersom provet går genom ett naturreservat och därför gjorde att de inte fick röja som de ville. Till slut fick de trots allt specialtillstånd att såga ner några buskar och träd där det behövdes mest, samt att de drog om lite. Nu ser enduroprovet riktigt fint ut! Det kommer gå rätt så fort mellan buskarna utan vidare svårigheter fören på slutet då det blir en lite svårare backe, dock ska det inte heller behöva bli större problem att ta sig upp. Jag tycker att enduroprovet kommer bli riktigt kul att köra för det har lite av allt möjligt. Det behövs förutom en del gas och fart på vissa partier även smidighet och kontroll över cykeln på andra, samt att på svårare partier där behöver man tänka till och hitta bra linjer.

                     

Crossprovet består ungefär av 70% plöjd åker och resten gräs. Första delen av provet går på åkern men övergår sedan till gräset. När man kört på den mer gräsaktiga delen återgår det till den plöjda åkern igen innan målgång. Det finns inga konstigheter och själva provet ser väldigt bra ut så jag tror det kommer gå snabbt. Finns dock en risk att det kommer damma rätt rejält om det inte kommer någon regnskur, vilket jag tvivlar på.

   

Extremen liknar nästan ett fullt fungerande crossprov. Inga jättehinder, några dropp som man ska hoppa ut för och lite brantare backar att köra upp för men utan egentliga svårigheter. Det svåraste på själva extremprovet är nog skråbackarna som finns.

   

                                                       Utförshopp

Till min stora förtjusning kommer det även att köras prolog fredag kväll, vilket nog det prov som arrangörerna har lagt ner mest tid och kraft på! Personligen tycker jag att den verkligen ser riktigt häftig ut! Det är många hinder och mycket man kan hoppa över om man bara vågar. Nu när jag varit ute och tittat så tror jag att den kan komma att passa mig ganska så bra. Man kan välja om man vill göra det ganska så lätta för sig eller lite svårare. Som jag känner nu tror jag att jag kommer att välja att köra det något svårare och försöka hoppa lite!             

8 May 2015

Välkommen

Välkommen till www.tsracing.nu.

Facebook

 

 

 

 

 

 

 

         

 

 

          

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.    (klicka här för att förlänga premium)